Konfiguration af kontoplanen

Ændret den Mon, 17 Maj, 2021 kl. 5:11 PM

Kontoplanen

Konfigurationen af konti i Dashboardet vil give dig mulighed for at styre alle sektioner og kontogrupper i din Resultatopgørelse og Balance

Som standard, vil alle konti være distribueret i kontoplanens sektioner, men du har mulighed for at flytte konti rundt så din kontoplan passer din virksomhed.

Konfiguration af kontoplanen er nødvendig for at Dashboardet fungerer, da alle widgets er baseret på udregninger med rod i denne konfiguration og sektionerne i kontoplanen

Konfigurer kontoplanen

1. Klik Kontoplaner i nederste venstre hjørne, eller gå til Konfiguration og klik på Kontoplaner i listen over datakilder.
  2. Vælg enten Resultatopgørelse eller Balance

I venstre side finder du en liste over konti som endnu ikke er blevet mappet i en sektion af kontoplanen. I højre side ser du kontoplanen, med Kontogrupper og subsektioner.

Klikker du på en kontogruppe eller en underliggende sektion, vil du have mulighed for at se alle konti som er indehold i sektionen.

Herefter har du to muligheder for at redigere:

• Ændre kontoens position i kontoplanen: Klik på en konto og træk den til den sektion du ønsker. Den skal altid placeres under tilføj. Det er muligt at ændre en kontos fortegn ved at klikke på Ændre fortegn for konti - dette gøres for konti med positive værdier, f.eks. omsætningskonti, da de ellers vil blive visualiseret som et negativt tal (se yderligere forklaring længere nede).
  • Fjern en konto: Klik på kontoen og træk den enten ud til venstre eller ned under Andre Konti. Kontoen vil herefter ikke længere være en del af kontoplanen

Du kan vælge flere konti ved at klikke på en enkelt konto, herefter holde CTRL nede og klikke på flere konti.
Du kan også vælge en konto, holde SHIFT nede og så vælge en konto længere nede i gruppen, for at vælge alle konti imellem de to.

Avancerede muligheder

Ved at klikke på de 3 prikker i øverste højre hjørne, er det muligt at tilgå flere avancerede funktioner:

• Opdater data: synkroniserer data i kontoplanen med ERP-systemet, så de nyeste data er tilgængelige
  • Forny konfiguration: Sletter konfiguration af konti og nulstiller kontoplanen til start
  • Automatisk sortering af konti: Her kan skiftes mellem automatisk mapping og fuldstændig manuel mapping. Ved manuel mapping, vil alle konti starte i venstre side og skulle mappes manuelt i kontoplanen
  • Slet konfiguration: Fjerner den valgte kontoplan og lader dig starte forfra med valg af kontoplan og mapping af konti

Lige over kontoplanen finder du også muligheden for at ændre fortegn for dine konti

For at gøre dette:

• Vælg en eller flere konti
  • Klik Konfigurer fortegn for konti
  • Vælg den ønskede konfiguration: Debet-Kredit eller Kredit-Debet.

Debet-Kredit bruges til omkostninger og Kredit-Debet til indtægter.